Имате ли доверие на общинския съвет в Шумен?
Да

or

Не
гласували: 323

За боклука – окончателно

Предишната администрация посочи „Титан БКС“ като победител в процедурата за боклука на селата, но новият кмет отказа да подпише договора през есента на 2015.

Петчленният състав на Върховния административен съд е потвърдил решението на КЗК за прекратяване на поръчката за сметосъбиране и сметоизвозване в селата, обяви кметът Любомир Христов. Така след година и 6 месеца съдебни перипетии приключва казусът, възникнал след решението на избрания през 2015 година кмет Любомир Христов да не подпише договор с определения от предишната администрация победител в процедурата за боклука на селата – „Титан БКС“.

„В продължение на година и 6 месеца водихме дела с фирма „Титан БКС“. Месец след като встъпих в длъжност прекратих поръчката за сметосъбиране и сметоизвозване в селата, която беше приключена от предното ръководство на общината. Вследствие на това, че я прекратих започнаха дела от страна на фирма „Титан“, които окончателно приключиха с решение на върховния административен съд, което държа в ръцете си.“ – коментира Христов.

„Оттук нататък ще обявим нова обществена поръчка за селата, за 26 села на община Шумен.“ – допълни кметът. Поръчката ще бъде съобразена, както и тази, която тече в момента за почистване на града, с клауза, която предвижда, че с предизвестие от 1 месец може да бъде прекратена поръчката, когато има възможност дейностите да бъдат поети от създаденото общинско предприятие.

Коментари

Няма коментари по темата.