Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 373

За боклука – окончателно

Предишната администрация посочи “Титан БКС” като победител в процедурата за боклука на селата, но новият кмет отказа да подпише договора през есента на 2015.

Петчленният състав на Върховния административен съд е потвърдил решението на КЗК за прекратяване на поръчката за сметосъбиране и сметоизвозване в селата, обяви кметът Любомир Христов. Така след година и 6 месеца съдебни перипетии приключва казусът, възникнал след решението на избрания през 2015 година кмет Любомир Христов да не подпише договор с определения от предишната администрация победител в процедурата за боклука на селата – “Титан БКС”.

“В продължение на година и 6 месеца водихме дела с фирма “Титан БКС”. Месец след като встъпих в длъжност прекратих поръчката за сметосъбиране и сметоизвозване в селата, която беше приключена от предното ръководство на общината. Вследствие на това, че я прекратих започнаха дела от страна на фирма “Титан”, които окончателно приключиха с решение на върховния административен съд, което държа в ръцете си.” – коментира Христов.

“Оттук нататък ще обявим нова обществена поръчка за селата, за 26 села на община Шумен.” – допълни кметът. Поръчката ще бъде съобразена, както и тази, която тече в момента за почистване на града, с клауза, която предвижда, че с предизвестие от 1 месец може да бъде прекратена поръчката, когато има възможност дейностите да бъдат поети от създаденото общинско предприятие.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *