Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 373

Неизвестен извършител

Разследване срещу неизвестен извършител е започнала прокуратурата в Шумен за инцидента, при който къс от строителен материал падна край блокна бул. “Велики Преслав” и удари 14 годишно момче. По неофициална информация до момента не е установено точно мястото, от което е паднало или изхвърлено парчето, ударило детето.

“Районната прокуратура в Шумен ръководи досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда на 14-годишно момче поради незнание или поради немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – престъпление по член 134, ал. 1 от Наказателния кодекс.” – обясни говорителят на Апелативната прокуратура във Варна Илка Катрева

На 19 юли 2017 г. на спешния телефон 112 е подаден сигнал за пострадало момче на бул. „Велики Преслав“ в Шумен, където строителна фирма санирала жилищен блок. Детето било отведено в болницата, където лекарите установили фрактура на черепа. Извършен бил оглед на мястото на инцидента.

По досъдебното производство под ръководството на Районната прокуратура в Шумен предстои да бъдат назначени експертизи, които да установят причината за причинената телесна повреда на момчето, както и състоянието на пострадалото дете, което е било оперирано и се възстановява в момента.

 

Според неофициален източник отломъкът, който е улучил детето е паднал първо върху конструкцията на строителното скеле, оттам е рекоширал и е паднал върху главата на детето. Възможно било парчето да не е паднало от самосебе си, а да е изхвърлено през балкона от обитател на блока.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *