Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 373

Общината: Не бъдете безучастни

Новите кранчета ще бъдат поставени до края на деня

От община Шумен призовават чрез медиите родителите и хората от града да не стоят безучастни, когато се унищожава общинско имущество.

Повод за призива са пресъхналите за пореден път чешмички в парка до сградата на общината и в градинката зад военното училище. Спирателните им кранове отново са счупени и водата е спряна до отстраняване на повредата.

Обществените чешми в Шумен са общо 18 и бяха пуснати в началото на месец май. Оттогава досега почти всички кранчетата са сменяни или подновявани поне по веднъж, защото са били счупени или направо откраднати.

От администрацията призовават гражданите и родителите на децата, които най-често си играят около градските чешмички, да не остават безучастни, когато се унищожава общинско имущество.

И на двете места няма видеонаблюдение. Камерите са поставени само на новоизградените с европейски средства детски и спортни площадки в Шумен. За периода, в който устройствата за наблюдение действат, драстично са намалели вандалските прояви, констатират служителите, които управляват центровете за мониторинг и инспекторите от дирекцията по устройство на територията в общината.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *