Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 373

НАТО при кмета

.

Кметът на община Шумен Любомир Христо прие днес екип от Отдела за граждански дейности на НАТО, съобщава пресцентърът на кметството. Капитан Кортни Пейс, главен сержант Робърт Рицеман и специалист Брадли Робънсън от Отдела за граждански дейности към военната база в Ново село бяха приети от кмета.

Това е първо посещение на военните в тази част на България и в началото на срещата капитан Пейс разясни в какво конкретно се състои работата на оглавявания от нея екип. Конкретният повод за визитата е предстоящото мащабно учение на НАТО, “Сейбър Гардиан” ‘17 („Saber Guardian 17“), което ще се проведе през юли на територията на Унгария, Румъния и България.

В рамките на учението няколко военни формации ще се придвижват, групират и прегрупират, тръгвайки от Унгария, преминавайки през Румъния в посока нашата страна и Черно море. Българските участници ще се присъединят към единия от конвоите в района на Русе.

По програма това трябва да стане на 17 юли. На път за полигона в Ново село, където ще се проведат мащабни бойни стрелби, този конвой ще премине през територията на община Шумен. Във връзка с това екипът за граждански дейности информира обществеността за предстоящото придвижване на голяма по численост жива сила и военна техника.

Предполага се, че по този начин ще избегнат спекулации и няма да се създават предпоставки за паника сред цивилното население.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *