Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 373

Промени в движението

От 8.00 до 12.00 часа на 24 май в Шумен се спира временно движението на моторни превозни средства по бул. “Славянски” от Руски паметник до Военния клуб, а също и по ул. “Карел Шкорпил”, ул. “Адам Мицкевич”, в района на площад “Кристал” – по ул. “Панайот Волов” и ул. “Климент Охридски”. Временното спиране на автомобилното движение се налага заради провеждане на празничното градско шествие за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост на 24 май.

ПРОГРАМАТА ЗА ПРАЗНИКА
Празничната програма за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в Шумен ще започне в 9.15 с концерт на ансамбъл “Мадара” на специално изградена открита сцена на паркинга на площад “Кристал”.

Половин час по-късно – в 9.45 чака, кметът Любомир Христов ще награди с грамоти и лента 13 първенци от випуск `2017.

Под звуците на химна на Светите братя Кирил и Методий “Върви, народе възродени” в 10.15 ч от пл. “Кристал” ще тръгне празничното шествие, в което ще се включат деца, ученици, учители, дейци на просветата и културата. Колоната ще премине по южното платно на бул. “Славянски” и ще завърши пред сградата на общинската администрация с концерт на детски вокални и танцови формации.

От 11 часа е тържественото връчване на “Наградата на Шумен” за образование и наука в голямата зала на драматичния театър. Накрая на същото място е концертът на трио “Сопрано”.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *