Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 373

Награда за студенти

Всички, които получиха награди, с ръководителя на катедрата проф. Валери Чакалов и декана на Педагогическия факултет проф. Красимир Марков

Годишната изложба на студенти от специалността “Визуални изкуства, теория и методика” бе открита днес в галерия “Университетска” в Педагогическия факултет на Шуменския университет, съобщават от пресцентъра на висшето учебно заведение.

Носителят на наградата за цялостно представяне Борис Иванов

“Това е годишният ни отчет пред вас и с гордост можем да се похвалим, че изпращаме една успешна година”, заяви проф. Валери Чакалов, ръководител на катедрата.

Той припомни, че студентите и преподавателите са показали своята продукция в три художествени галерии – в Габрово, Търговище и Добрич.

Деканът на факултета проф. Красимир Марков и проф. Чакалов обявиха носителите на наградата “Розалина Трутман” за изявени студенти във визуалните изкуства. Връчва се за пета поредна година от швейцарската фамилия Трутман, почитател на творчеството на българските студенти.

Носителят на наградата за цялостно представяне е Борис Иванов, магистърски курс (на снимката в дясно). Наградата за графика е за Йоана Стоянова, магистърски курс.

Наградата за пластика получи Добри Добрев, III курс. Наградата за живопис е при Елисавета Ангелова, магистърски курс.

За първи път е дадена награда за керамика – на Мариана Василева, I курс.

Поощрителна награда за живопис получи Надя Пеовска, магистърски курс; за графика – Мехмед Реджеб, I курс; за графика – Анастасия Панайотова, III курс; за живопис – Анелия Тодорова, I курс; за експериментална фотография – Ива Георгиева, магистър.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *