Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 373

Ултиматум за дефектите

14-дневен срок дава на фирмите от обединение “Аква Билд Шумен” ДЗЗД кметът на Шумен Любомир Христов, за да отстрани дефектите по уличната мрежа, появили се при извършване на строителните дейности при изпълнението на обект „Рехабилитация и разширение на канализационната мрежа и съпътстващата водопроводна мрежа за град Шумен – етап 2“ по ОП Околна среда 2007-2013 г. Новината съобщи пресцентърът на Община Шумен.

Комисия, в състава на която са били поканени и представители на строителните фирми от обединението, е констатирала наличието на пропадания и нарушения на пътната настилка.

Резултатите от проверката са описани в поредното писмо, изпратено днес (17 май) до инж. Георги Станилов, управител на „Станилов“ ЕООД и представляващ обединението „Аква Билд Шумен” ДЗЗД – София. В него е приложен и констативният протокол, в който са посочени пропадания, пропуквания на асфалта и улягане около ревизионни шахти по улиците „Университетска“, „ Ален мак“, „Поп Андрей“, бул. „Симеон Велики“ и др. Приложен е и снимков материал. Дефектите трябва да бъдат отстранени в срок от 14 работни дни от датата на получаване на писмото.

В текста се посочва още, че трябва да се извърши и спешно обезопасяване на участъците със силно пропаднали пътни настилки, които представляват сериозна предпоставка за възникване на пътно-транспортни произшествия по уличната мрежа на града.

От общинската администрация уведомяват строителя, че ако дефектите не бъдат отстранени в указания срок, община Шумен ще възложи изпълнението на дейностите на друго юридическо лице, а направените разходи ще бъдат търсени от изпълнителите на строителството по “Воден цикъл – Лот 2”.

Коментари

  • Loveca_ май 23, 2017 в 8:33 pm

    Вече освободихте гаранцията. Как ще си намерите парите, ако фирмата фалира?

  • Loveca_ май 18, 2017 в 1:14 pm

    Където има пропадания, най-добре да се разкопае наново и да се наместят тръбите както трябва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *