Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 373

Празнични мероприятия

В сравнение с минали години тазгодишната програма за Деня на Шумен изглежда доста по-сиромашка.

House Truck Party “Шумно” ще озвучи шумно Деня на Шумен на 11 май, а “камион-партито” е един от акцентите на тазгодишните празници. Програмата за честванията беше представена днес от заместник-кмета Найден Косев,  а основно място в нея е отделено на локални формации и колективи.

Камион-партито “Шумно” ще започне в 16 часа с подгряващ купон с диджеите Светльо и Филип, като озвучителна техника ще има и по кварталите. На камион, предоставен от “Примекс”, ще бъде монтирана озвучителна апаратура, а от 17 до 19 часа тръгва самият парад от площад “Възраждане” към входа на парк “Кьошковете”.

В парка ще е същинската част на хаус партито, звездатя в него ще бъде синът на чалга доминатора диджей Теди Джорджо – DJ Diass, който си върви в комплект по участия с изпълнителка, представяща се с псевдонима Diva Vocal.

В столичните среди DJ Diass записа преди време впечатляваща издънка, след като се прави на диджей на плейбек без “сандъците” му да са свързани жично или безжично с каквато и да е апаратура. Буфосинхронът, в който Dj Diass със слушалки на ушите и без включени плеъри “върти копчета и пуска музика”, дълго след това беше повод за коментари в мрежата

Тържествената част на 11 май ще започне по традиция с издигане на знамената на града в детски училища и градини в рамките на “Час по родолюбие” точно в 9.30 часа. Час по-късно ще бъдат издигнати знамената на България, Шумен и Европейския съюз пред сградата на шуменското кметство. В часа между двете тържествени прояви е разположен парадът на мажоретните състави от кино “Херсон” до сградата на общината и “Музей на открито” в парка около Разперко.

В 10.45 ч започва тържествената сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат връчени “Наградите на Шумен” за изкуство и култура. По същото време на булеварда пред общината ще играят баскетбол. В 11.30 ч на откритата сцена на пл. “Възраждане” започва детска анимация.

В 18.30 ч е официалното откриване на XXVI Международен фестивал “Друмеви театрални празници “Нова българска драма”, а в 18.45 ч на откритата сцена на пл. “Освобождение” ще се представят в общ концерт АНПТ „Мадара“, ТС „Луди млади“ към СУ „С. Доброплодни“, Мажоретен състав-Шумен, хип хоп група „Емоушън“ към Младежки дом-Шумен, състав за съвременни танци „Електра“-Варна, Крум Крумов, танцова формация „Елика“-Пловдив, група „Петте сезона“ и Стефан Диомов.

Към 21 часа, когато се очаква да свършат концертът и представлението в театъра, е предвидена празнична общоградска заря.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *