Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 373

20 кадъра от Истанбул

.

Студент по журналистика от Шуменския университет открива днес от 17.30 часа авторска фотоизложба в Регионалната библиотека. Това е първата самостоятелна изложба на Мустафа Мехмедов и е наречена “Лицата на Истанбул”. Експозицията е резултат от 4-месечното пребиваване на младия фотограф в Истанбул по европейската академична програма “Еразъм”.

По време на престоя си в мегаполиса Мустафа Мехмедов е направил 8 хиляди снимки, като е имал възможност да запечата и обстановката около стадиона на футболния клуб “Бешикташ” броени часове след атентата през декември 2016 г.
Авторът е подбрал 20 от най-добрите си кадъри за изложбата. Намеренията са по-късно тя да бъде показана и в университета “Нишантъшъ” в Истанбул.

Мустафа Мехмедов

Мустафа е работил като фотограф в Берлин и Кьолн. Хората, които го познават, казват, че обича силните емоции, колоритните картини на света, пътешествията и макар да се определя като интроверт и умерен песимист, не спира да мечтае и работи. Споделя философията на суфистите и се гордее с астралното си двойничество с мъдреца Джеляддин Руми Мевляна.

Организатори на изложбата са Регионалната библиотека “Стилиян Чилингиров”, Българо-турската търговско-индустриална камара и катедрата по журналистика и масови комуникация в Шуменския университет.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *