Европа (зелено) или Русия (червено)?
Да

or

Не
гласували: 373

Дарявай, докато четеш

.

На 22 април от 10,00 часа във фоайето на театъра ще се проведе второто издание на благотворителния базар “Много шум за нещо” с разпродажба на официални и елегантни дрехи за всякакви поводи, бижута и аксесоари на смешни цени, пише в поканата за събитието.

Постъпленията ще се използват за финансиране на благотворителните каузи, обявени в сайта www.chetidari.bg и за награден фонд на най-четящите ученици. Основната цел и надежда на инициативата е повече ученици да се запалят по четенето. Каузите са подбирани така, че да са привлекателни за децата в училищна възраст. Децата разпределят средствата къде най-напред да се помогне.

От общо 6 обявени каузи вече са реализирани 2 – “Вдъхнови ме” и “Грижа в първите дни от живота”, на обща стойност 3 090 лева. Останалите, за които все още се събират средства са: “Подкрепа за “специални” деца и младежи, “Подари обич и грижа за децата с болни сърца”, организиране на детски хфестивал на баскетбола, училище за кучета “Очи на четири лапи”.

Общата сума, необходима за всички тях, е 8 850 лева. Досега са събрани 6 330 лева. Останалите 2 520 лева се надяваме да осигурим и чрез благотворителния базар. “Очакваме да вдигнете “Много шум за нещо” и така да ни помогнете да съберем по-голямата част от оставащата сума, пишат организаторите на инициативата от INNER WHEEL клуб Шумен. Проектът се финансира от общинския фонд “Култура” след участие в конкурс. Ръководител на проекта “Дарявай, докато четеш”, е Катя Александрова.

Коментари

  • Петър април 18, 2017 в 9:49 pm

    “награден фонд на най-четящите ученици. Основната цел и надежда на инициативата е повече ученици да се запалят по четенето.”
    Как точно ще “запалят” по четенето тези, които не обичат да четат? Наградата ще е за най-четящите, т.е. другите, които предпочитат да играят пред екран може дори и да не разберат за ползите от четенето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *