Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Недоволство в болницата

МБАЛ Шумен

Синдикалните организации КНСБ и КТ Подкрепа са запознали днес областния управител Валентин Александров с проблеми, свързани с управлението на МБАЛ-Шумен, съобщават от пресцентъра на държавното ведомство.

В писмо двата синдиката информират, че директорът на болницата отказва да увеличи възнагражденията на работещите в лечебното заведение и изразяват загриженост за финансовото състояние на болницата.

Областният управител Валентин Александров се е срещнал с ръководствата на двете синдикални организации по тяхно искане. Те са го уведомили за недоволство сред здравните работници и са поискали спешна проверка на финансовото състояние на болницата, подновяване на преговорите за увеличаване на работните заплати и пълна прозрачност по отношение на трудовите и осигурителни отношения в МБАЛ-Шумен.

Синдикатите са информирали областния управител, че на 1 март от 13 часа ще проведат протест пред хирургическия блок.

От своя страна областният Валентин Александров е разговарял по телефона със служебния министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев и го е информирал за проблемите. Д-р Семерджиев отговорил, че ще инициира провеждане на Общо събрание на МБАЛ Шумен. Тогава ще се обсъди изпълнението на проекта по Оперативна програма „Региони в растеж“, насочен към модернизация на здравната инфраструктура на спешната медицинска помощ, ще бъде направен преглед на финансовото състояние на МБАЛ Шумен, както и ще се набележат оздравителни мерки в тази посока.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *