Доволни ли сте от живота си?
Да

or

Не
гласували: 406

Мътността всеки ден

Регионалната здравна инспекция вече публикува ежедневен бюлетин за качеството на питейната вода, а не както досега – какво сме пили през изминалия месец.

Инспекторите всеки ден изследват и отчитат показателите за мътност, остатъчен хлор, колиформи, ешерихия коли и пр. вредни работи, ако ги намерят.

Досега са публикувани два бюлетина – за миналия петък и за днес. Ако отворите линка, ще видите, че засега водата от яз. “Тича” е добре.

Със заслуга за нововъведението се хвали общинският съветник от Реформаторския блок Иван Ламбов:

“Настоявах за въвеждането на тази практика, тъй като гражданите на Шумен трябва да имат ежедневна информация, а не да се публикува информация годна ли е водата за пиене само за изминалия месец, както беше досега. Доволен съм, че предложението ми беше възприето с готовност от д-р Калоянова и най-накрая жителите на Шумен ще знаят каква вода пият.”

Бюлетин за водата

Бюлетин за водата всеки делничен ден на сайта на РЗИ-Шумен

Тази мярка е част от инициативата на Икономическа комисия, на която Иван Ламбов е председател. Следващото извънредно заседание на комисията, посветено на проблемите с водата в Шумен, ще бъде на 31 януари от 14.30 ч в общината. На нея ще присъстват новият директор на ВиК-Шумен, представители на общинската администрация и на Асоциацията по ВиК.

Иван Ламбов съобщи още, че е започнал разговори с председателя на КЕВР доц. Иван Иванов, за да не се допусне цената на водата в Шумен да бъде повишена с 24%, както предвижда бизнеспланът на ВиК-Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *