Ходихте ли на море/планина?
Да

or

Не
гласували: 165

Злато и от онкото

imgp4714aСкъп и много полезен ехограф получи днес шуменският Комплексен онкологичен център (КОЦ) от металургичния завод „Алкомет” АД.

Връчи го председателят на Надзорния съвет на завода Фикрет Индже, а шефът на онкото д-р Сотир Караниколов го „позлати” – закичи го със златна значка с логото на лечебното заведение, прочете благодарствен адрес и го обяви за почетен член на лекарската колегия на КОЦ.

Ехографът е цветен “Siemens ACUSON NX3 Elite” и лекарите, които вече са обучени да работят с него, много му се радват.

Стойността на дарението е 57 256 лв., като половината от тях са лични пари на г-н Индже. Реалната стойност на ехографа иначе е над 75 хиляди лева, но заради дарителския жест фирмата е направила значителна отстъпка.

На малката церемония беше обяснено, че апаратът е бил представен за първи път тази година на изложение замедицинско оборудване във Виена и шуменският онкоцентър е първият в България, който вече има такъв. С новата машина може да се прави гинекологична, кардиологична, коремна диагностика, може да се преглежда щитовидна жлеза, повърхностни структури и пр., обясниха лекарите.

“Имахме нужда от този апарат и аз помолих за помощ г-н Фикрет Индже”, разказа д-р Сотир. За жеста благодари и кметът на община Шумен Любомир Христов, който отбеляза, че е много хубаво общината да има такъв партньор в лицето на Фикрет Индже, който се грижи и помага на здравеопазването в града.

“Поздравявам ви за хубавата болница, която имате. Докато я разглеждах, си мислех, че шуменци наистина заслужават това, което ние днес им подаряваме “, сподели почетният гражданин на Шумен Фикрет Индже, който миналата седмица стана и Доктор хонорис кауза на Шуменския университет.

imgp4703a

imgp4713a

imgp4720a

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *