Използвате ли дърва/въглища за отопление?

or

гласували: 631

Бюро “Жалби”

Днес 28.10.2011г. в Шуменски административен съд постъпиха първите две жалби срещу решения на Общинска избирателна комисия при Община Никола Козлево, по които са образувани административни дела, както следва:


 Административно дело №411/2011г., образувано по жалба от Мустафа Исмаил Хасан в качеството му на кандидат за кмет на кметство с.Крива река, община Никола Козлево срещу Решение на Общинска избирателна комисия при Община Никола Козлево, с което е обявен окончателният резултат за избор на кмет на кметство с.Крива река.


Административно дело №412/2011г., образувано по жалба от Неджиб Нури Курт в качеството му на кандидат за кмет на община Никола Козлево срещу Решение на Общинска избирателна комисия при Община  Никола Козлево, с което е обявен окончателният резултат за избор на кмет на Община Никола Козлево.


Основните доводи и в двете жалби се свеждат до твърдения за неправилно преброяване и отразяване на резултатите от гласуването съответно за кмет на Община Никола Козлево и кмет на кметство с.Крива река.


В жалбата на Мустафа Исмаил Хасан се сочи, че в списъка за лицата, имащи право да гласуват за кмет на кметство са вписани като гласували лица, без същите да са упражнили правото си на глас и без те да са били на територията на селото в изборния ден.

 


         Искането в жалбите е да се обяви изборът за недействителен.


(информацията е от прессъобщение на Шуменския административен съд)

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *