Използвате ли дърва/въглища за отопление?

or

гласували: 632

БСП: ОК, пак ще бием

Загубихме делото, но спечелихме правото на жалба! – с тоя брадат адвокатски виц коментира намерението на ГЕРБ да жали кметския вот в Шумен председателят на предизоборния щаб на БСП Генчо Гатев. Готови сме да отидем и на втори тур, но пак ще бием, обяви и областният лидер на червените Димитър Дъбов.

 

Парадкосално е да искаш касация за кметските избори. Беше разбираемо преди четири години, когато разликата беше 52 гласа. Сега тя е 150 пъти по-голяма от тази преди четири години. – каза още Дъбов. Според него в протокола подписан от председателя и членовете на Общинската избирателна комисия е посочено кой е спечелил и няма нещо, което да е смущавало членовете на ОИК.

 

Що се отнася до аргументите на г-н Веселин Златев – ако една малка част от тях са верни, претенциите трябва да бъдат адресирани към представителите на ГЕРБ в секционните комисии, те имаха преобладаващо мнозинство и всички неща, които са говорили, ако има нешо са ги направили техните хора, продължи депутатът от БСП и попита какви мерки ще вземе ръководството на ГЕРБ за членовете си в тези комисии.

 

Ако се реши да има касация, ние сме готови за това предизвикателство, само че ще искаме и касация на избора за общински съветници, коментира Дъбов. Там нещата можели да доведат до още двама съветници от БСП по резултати от паралелното преброяване и други данни, които щели да бъдат посочени в жалбата. Готови сме, ако се реши да отидем на втори тур и трябва да ви кажа, че той ще бъде по-размазващ от първия, декларира червеният лидер.

 

Димитър Дъбов засегна и някои вътрешнопартийни проблеми на ГЕРБ: Задаваме си въпроса дали ГЕРБ – Шумен са гледали сутринта председателя на партия ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов в Нова телевизия? Ние чухме неговото мнение, за шуменския кмет. Ние не сме чули той да е казал, че има нарушения, даже каза, че има принос в избора му и сериозно е подпомагал дейността на шуменския кмет. Може би те не са си сверили часовника с началството, което не е добро, прояви загриженост Дъбов, според когото шуменската организация на ГЕРБ отново изпадала в състояние на безтегловност, да не знаят какво мислят тези свише.

 

Жалбата на ГЕРБ срещу решението за избор на кмет не спира неговото изпълнение, обясниха юристи. Очаква се идната седмица областният управител – сегашният или новият, да свика първото заседание на общинския съвет в Шумен, пред който новоизбраният досегашен кмет Красимир Костов да положи клетва и да встъпи за втори път в длъжност.

Коментари

 • didi октомври 31, 2011 в 10:23 am

  da da 6te spe4elite ama drug put.ve4e nqma pari da platqt na ciganite da glasuvat i 6te padnat v pomiinata qma deto kostov, dubov i sie trqbva6e otdavna da sa….

 • do krum4ow октомври 30, 2011 в 5:20 am

  BSP da celune Dogan po ..

 • Анонимен октомври 29, 2011 в 8:36 pm

  Кьораф на карти не играе. Не губи кураж, идва друг тираж. След 4 години.

 • машаллах октомври 29, 2011 в 4:07 pm

  Знаят другарите номерцата,които са въртели по изборите и не смеят да кажат на 100%, че няма да има избори.Кво правите,ако не спечелите?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *