Използвате ли дърва/въглища за отопление?

or

гласували: 658

Атака срещу динозаврите

С тези динозаври – наследствени властници в общинската управа, едва ли ще се случи някакъв прогрес, прогнозира мрачно днес областният лидер на партия “Атака” в Шумен доц. Веселин Панайотов. Той и вторият в листата Стоян Весков са двамата съветници, които партията успя да вкара в местния парламент след изборите в неделя и днес дадоха пресконференция. 


Доц. Панайотов не е доволен от изборния резултат, за сметка на това пък по-младият му колега се гордее с тях. “При още едни такива местни избори с подобен резулат Шумен ще стигне равнището на Хасково и Кърджали, тактиката на ДПС е да се цели вече в големите общини – преселват се хора, завоюват се позиции. Разчитахме на патриотичния вот, но за Шумен тези идеи се оказаха неефективни”, описа ситуацията доц. Панайотов. 


“Двама съветници за мене значат много, доказахме, че партия “Атака” има позиции във всеки град. Без платени страници във вестници, само с разговори очи в очи направихме добри резултати в неравна битка. Горд съм, че сме сред тези 41 съветници, които ще градят Шумен”, коментира Стоян Весков с патос и с малко герберска лексика, вероятно без да се усети. Той каза, че все още нито една политическа сила не е поканила двамата атакисти за разговори за евентуална подкрепа в съвета.


Доц. Панайотов заяви, че съветниците от “Атака” няма да бъдат ничий постоянен политически съюзник, а ще решават как да гласуват и кого да подкрепят според поставения проблем. “В замяна бих поискал много активни мерки, например за Дивизионната болница, с която аз се занимавам вече втора година. Спешно трябва да се запълнят дупките в стените на сградата, които циганите са направили. Паметникът трябва да се съхрани и под покрив”, настоява доц. Панайотов. 


Той заяви, че оттук нататък съветниците от “Атака” ще се стараят да изпълнят основно два пункта от програмата си – грижата за културно-историческите паметници в Шумен и грижата за младите хора – от най-малките до студентите. Според доц. Панайотов студентите и университетът са много важен фактор в икономиката на града, но общината упорито се опитва да не го забелязва. 

 

Според доц. Веселин Панайотов няма сила в мнозинството, която да извади на показ финансовите дела на общината. “Големите строителни проекти ще продължат да бъдат потайни и недостъпни за медиите, дори за самите общински съветнии и това е основната причина нещата в града да не вървят добре.”

 

2011-10-26

 

Коментари

 • Анонимен октомври 27, 2011 в 7:59 pm

  Разбира се, Стоян вече няма да бъде шеф на комисията по култура, щото всички разбраха, че е едно Голя-я-я-мо недоразумение. Е, как няма да се радва – и той не е вярвал, че ще влезе пак в общинския съвет

 • Анонимен октомври 27, 2011 в 10:20 am

  Стянчо,ти си едно недоразумение – във всяко отношение. А да си председател на Комисията за култура – кръвна обида за всички интелигентни и истински хора на изкуството, културни хора!

  Помня, как на погребението не великия Михаил Биков, ти единствен пушеше цигара в траурното шествие! Това е все едно да се изплюеш в църква! Ти си едно просто момче! Тежко и горко на шуменската култура с такива като теб. Не употребявам епитет, за да не ме изтрият, а искам всички да ме прочетат.

 • Анонимен октомври 26, 2011 в 8:49 pm

  Стоян е доволен, че той успя да влезе. Много е прост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *