Използвате ли дърва/въглища за отопление?

or

гласували: 658

Подпис с отвращение

Деветима членове на шуменската Общинска избирателна комисия, която се състои от общо 17 души, са подписали протоколите и решенията за избора на кмет и общински съвет с особено мнение. Подпис с особено мнение е положила самата председателка на ОИК Гергана Великова, останалите осем са Даниела Величкова, Олга Сакеларова, Доротея Тодорова, Катя Колева, Борислав Динев, Добромир Добрев и Веселина Кънчева.


Мотивът им да се подпишат под решението си с особено мнение са забранителните списъци, заради които 9 500 шуменци не можаха да гласуват миналата неделя, макар че отговарят на изискването за уседналост. Днес членът на ОИК адвокат Николай Трошев предупреди избраните кандидати да не бързат да празнуват победа, защото резултатите можело да се окажат неокончателни. “Централната избирателна комисия трябва да обяви дали всичко е изрядно и да издаде удостоверение на кандидата, че е избран в органите на местната власт”, обясни Трошев.

 

Колегата му Генчо Гатев, който председателстваше ОИК на предните избори, обаче коментира, че особеното мнение при вземането на решението има стойност само в случай, че после някой даде резултатите на съд. Освен това особеното мнение трябва да бъде мотивирано в протокола, а това не е направено. “Така че в нашия случай особеното мнение няма никаква стойност”, каза Гатев.

 

Ако той е прав, особеното мнение на шуменската ОИК звучи малко като стария виц за гузното казашко обяснение “Пия, ама с отвращение”. Попълвал казакът документи за работа и стигнал до въпроса “Пиете ли?”. И се зачудил – ако напиша, че не пия, ще рекат, че не се вписвам в колектива. Ако напиша, че пия, ще помислят, че съм алкохолик. Затова написал, че пие, ама с отвращение.

 

2011-10-25

 

Коментари

  • Анонимен октомври 26, 2011 в 11:56 am

    Не, бившият заместник-областен управител от НДСВ.

  • ? октомври 26, 2011 в 9:36 am

    Кой е Добромир Добрев- началника на инспекцията по образование ли?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *