Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 108

Топло? Студено?

Община Шумен вероятно ще успее да реши проблема с местната топлофикация, въпреки искането на „Булгаргаз” за несъстоятелност на дружеството заради натрупани дългове, заяви председателят на  Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев. Той направи това изказване в ефира на Дарик радио. „Очевидно е, че има клиенти за тази “Топлофикация” и тя трябва да продължи подаването на топлинна енергия и да работи при условията, които са й в лицензията”, категоричен бе Семерджиев, без да се впуска в подробности.

Увеличението на акциза върху метана и природния газ ще се отрази върху цените на услугите на топлофикационните дружества за крайния потребител, призна председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев. По думите му, по закон увеличените ставки се признават като разход за дружествата, а това влияе върху изчислението на крайните цени. В Шумен според разпространените от “Топлофикация” листовки обаче отоплението на квадратен метър полезна жилищна площ трябва да струва 1.50 лева без да се плаща за топлинно счетоводство и за разпределяне на енергия върху общите площи. 

Темата “Топлофикация” е актуална в предизборната кампания, а повечето от опонентите на сегашното управление са скептици относно това, че в Шумен изобщо ще има отоплителен сезон. Заради дългове, които се оценяват от порядъка на 16 до 18 милиона лева “Булгаргаз” поиска обявяване на дружеството в несъстоятелност, а съдът вече образува дело по това искане.

Коментари

  • АЗ октомври 11, 2011 в 3:19 pm

    Убеден съм, че ще успее. Пита се обаче кой и кога?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *