Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 281

800 градуса по Целзий

Работник от фирмата “Нови енергийни системи” е загинал в пещ за изпичане на бойлери, работеща при 800 градуса по Целзий. Трагичната трудова злополука с 26-годишния Десислав Стоянов от Шумен е станала днес към 14,30 часа в цех № 3.

 

Пещта по това време е била изключена заради авария и била поизстинала. Тялото е било намерено, когато температурата в камерата е била към 60 градуса, но се знае по кое време след спирането й вътре е влязъл Десислав и автоматичната врата се е хлопнала зад него.

 

Според запознати, работникът се е пекъл поне на 250-300 градуса, ако се съди по 90-процентните изгаряния по тялото му и е загинал от термичен шок. Трупът му бил намерен и изваден от прекия му началник, който пръв забелязал, че Десислав го няма и започнал да го търси.

Полицейското разследване ще изяснява по каква причина пещта е била изключена, защо Десислав е влизал вътре и защо двете крила на вратата на пещта са били затворени, когато по технически характеристики при загасена пещ е трябвало да бъдат отворени.
2011-07-27

Коментари

  • колега юли 29, 2011 в 11:55 pm

    Лошото е,че момчето днес пое последния си път.

  • Салам Андъров юли 27, 2011 в 6:15 pm

    Термичен шок…
    Доста щадяща въображението алтернатива на Да се опечеш жив…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *