Използвате ли дърва/въглища за отопление?

or

гласували: 631

Натопи съседа

Ако ви е яд на съседа, че целият блок се тресе от ремонта в апартамента му, можете да си отмъстите, като го проследите къде си изхвърля строителните отпадъци. Ако ги изсипва нощем тайно в градинката, на детската площадка или задръства с тях контейнера за битова смет, веднага го издайте в общината.

 
Мястото на счупени стари плочки, мазилка или избити тоалетни чинии е на специалното строително сметище до кариерата в квартал Мътница. Цената за депониране на отпадъка там е 4 лева за кубически метър, плаща се в общината, откъдето издават и разрешението за изхвърляне.

 

От общинския отдел “Инспекторат” обещават, че който им звънне със сигнал на някой от горещите телефони, веднага ще изпратят проверяващи да напишат акт на замърсителя. Разчитаме на сигналите от добросъвестни граждани, особено в сезона на летните ремонти, защото инспекторите ни са малко и не могат да бъдат на всеки ъгъл, каза шефката на отдела Свилена Иванова. В инспектората работят 13 души, които се разпределят в екипи от по трима души.

Горещите телефони за сигнали са 857-700, 857-730 и 857-750 с код за Шумен 054.

2011-07-13

Коментари

 • toto юли 15, 2011 в 10:32 am

  така и така плащаме данъци, не е ли по лесно и законно да се поставят контейнери за строителни отпадъци на подходящи места? По този начин града ще бъде много по чист! Това е въпрос за кмета и Титан БК:С.

 • ококорко юли 14, 2011 в 8:24 am

  Сега сещате ли се, защо строителните отпадъци се изхвърлят в природния парк на платото?
  Пет кубика правят 20лв + 30лв. за транспорт – 50лв. + разкарване, чакане по опашки и пътуване чак до Мътница.
  Иначе, общината вдига такса смет всяка година. Депонирането ТРЯБВА ДА Е БЕЗПЛАТНО!
  Глобите не работят. Да не би да са спрели войната по пътищата?

 • varg юли 14, 2011 в 12:32 am

  е те спряха вече ремонтите тука

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *