Одобрявате ли новогодишната реч на президента Румен Радев

or

гласували: 252

4,8 млн. за строителство

4,8 млн. лв. са предвидени в капиталовата програма за тази година на Община Никола Козлево. Най-големият обект е реконструкцията и рехабилитацията на общинския път Тодор Икономово – Хърсово – Никола Козлево – Ружица. За него са предвидени 3,5 млн. лв. от спечелен от общината проект от Държавен фонд „Земеделие”, съобщи Иванка Найденова, директор дирекция „Финансово-стопанска дейност и административно обслужване” в Никола Козлево.

Иванка Найденова

В капиталовата програма на общината са включени още четири големи обекта. Саниране на сградата на училището в с. Пет могили и ремонтът на дворното пространство ще стане по „Красива България”, който осигурява 50 % от нужните средства. Общата стойност на проекта е 114 550 лв., като половината са за сметка на общината.

Друг голям строителен обект е свързан с подмяна на водопровода в селата Хърсово, Никола Козлево  и Ружица. За Хърсово за довършване на обекта са предвидени 48 854 лв., за Козлево , където ремонтът е започнал, са заделени 165 000 лв., за обекта в Ружица е извършено частично плащане в размер на 78 600 лв.

Със собствени средства Община Никола Козлево ще ремонтира улици в селата Вълнари – за него са предвидени 205 000 лв. и Цани Гинчево – където ремонтите ще струват на общината 127 200 лв., уточни Иванка Найденова.

Предстои и рехабилитация на стадиона във Вълнари. Министерският съвет е отпуснал за това целеви средства в размер на 250 000 лв. Строителството ще се дофинансира от собствени средства на Община Никола Козлево.

Според  Иванка Найденова изпълнението на капиталовата програма върви по план, усвояването на средствата към полугодието е в размер на 216 402 лв., тъй като повечето от обектите са все още в процедура и предстои стартиране на строителните работи.

Към полугодието финансовото състояние на Община Никола Козлево е стабилно, събираемостта на данъците върви нормално и  кметството няма неразплатени сметки, коментира Иванка Найденова. В приходната част има добри постъпления и средствата ще бъдат преразпределени на актуализацията през септември, уточни Найденова.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *