Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 146

Оперета в 3 действия

Първа детска оперета в три действия, с истински костюми и декори ще представят само след около час децата от ЦДГ “Светулка” на сцената на драматичния театър в Шумен.

 

Оперетата “Храбрият оловен войник” е била репетирана само 20 дни, но според директорката Надежда Минчева децата са направили чудеса. “Често казано, не вярвах че ще се получи, докато не видях с очите си генералната репетиция, чак се просълзих. Беше ми мечта. Надявам се довечера да го повторят”, вълнува се директорката.

  

В оперетата участват всичките 84 деца от подготвителните групи на забавачката. Едни имат солови роли, други танцуват, трети пеят в хора – всичко е по правилата на оперетното изкуство. Хлапетата ще пеят на живо, но ще имат и подложка на плейбек, за да се избегнат рискове. “Все пак са дечица, може някое да се притесни”, издаде Минчева.

 

Автор на либретото, адаптирано в мерена реч по приказката на Хан Кристиян Андерсен, е Мая Дългъчева. Музиката е на композитора Петър Петров, а режисьор на спектакъла е музикалната ръководителка на детската градина Боряна Стефанова. Костюмите и декорите са изработени специално за постановката.

Проектът е подкрепен с 1 000 лева от общинския фонд “Култура”, други 600 лева са събрани от родители и спонсори.
2011-27-05

Коментари

  • Мая август 27, 2012 в 10:26 pm

    Браво на директорката,браво на децата,а кой ще каже браво на учителките подготвили тези деца.

  • Анонимен май 28, 2011 в 1:21 pm

    Тц, даваха само големи наливни бири старопрамен и пържените хапки сирене на леля Доли 😉

  • Мунчо май 27, 2011 в 10:53 pm

    Щом е била в 3 действия…значи има два антракта. А бюфет с Фафли и лимонаТа нямаше ли??

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *