Доволни ли сте от резултатите от евроизборите?

or

гласували: 180

2680 лева за доброто

2680 лв. бяха събрани снощи на благотворителното модно ревю и изложба на шуменката Моника Господинова, собственик на дизайнерската фирма MGrieL fashion – София. Домакин на събитието, което бе реализирано  с подкрепата и съдействието на адвокат Ралица Тодорова, бе Сдружение “Сияйна зора” Шумен  .

Червено бе задължителният дрескод, а мотото на ревюто бе „Песента на розата“. Моника бе избрала розата като символ,тъй като според младата дизайнерка  тя обединява всички качества, които жената притежава.

Хотел „Шумен“ събра хора съпричастни към доброто, готови да помогнат за благородни каузи. Представената от Моника колекция носеше името „Четирите стихии“, а роклите бяха представени от манекенки от Природоматематическата гимназия „Н. Попович“.По време на благотворителното събитие бяха представени 15 рокли на модистката – уникати, специално изработени за изданието в Шумен, както и  картини – лично творчество. Вечерни рокли от ръчно рисувана коприна в златисто и сребристо впечатлиха присъстващите с визията си. Тюл и дантела, шифон, ръчни декорации и необичайни материали бяха характерни за дизайнерските дрехи на Моника.

Тя представи още свои модели рисувани обувки и чанти, бижута от благороден метал, основно сребро, в които е вложила своята душа. Моника дойде в Шумен с надеждата да помогне с творчеството си на хората в неравностойно положение. Затова очакванията й шуменци, потенциални партньори и приятели, добри хора, да се включат в благотворителната акция,се сбъднаха. Откупените рокли, бижута, обувки и аксесоари могат да зарадват бъдещи абитуриенти, коментира Денка Стоянова, председател на Сдружение “Сияйна зора”.  Част от събраните средства Моника предостави на Сдружение “Сияйна зора”, чиято работа е насочена към хората в неравностойно положение за организирането на фестивала „Неоткрити красиви надежди“.

Моника благодари за инициативата на домакините, на гостите на ревюто, на манекенките и фризьора – ученици от математическата гимназия, на гримьора, които помогнаха за реализацията на събитието.

“Песента на розата” се реализира със специалното участие на поп звездата Цвети Радойчева, а в програмата със свои изпълнения се включи и шуменката Славея, участничка в „Гласът на България“, ревюто със свое изпълнение откри хористката Даниела Вичева.

31-годишната шуменка Моника Господинова от години работи в София, но не прекъсва връзките си с родния град. Завършила е Националната художествена академия – живопис. Рисуването и правенето на дрехи – това е моят начин на живот, искам хората да се докоснат до моя свят и да изживеят магията, която аз преживявам, казва Моника. От 8 години тя се занимава професионално с мода и всяка година представя свои колекции. Нейни модели носят много известни българи. Последната й клиентка е певицата Невена Цонева, която е облечена в дрехи на MGrieL fashion в клипа на песента “Двама”.

Картините на Моника Георгиева ще бъдат изложени в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ от 15 до 26 април, където могат да бъдат разгледани от шуменци, а хората, които проявят интерес могат да  закупят експонатите, уточниха организаторите.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *