Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 146

Шуменска читанка

“Шуменска читанка” е заглавието на изненадващо приятна и в същото време поучителна книжка за деца, издадена от Община Шумен. Книжката има “дефект”, или просто авторите са проявили недалновидност, като целият тираж е предназначен само за първокласниците, които завършват през тази учебна година. А всъщност читанката е симпатично книжле, което трябва да го има във всяка шуменска домашна библиотека.

 

Идеята за книжката се родила покрай отбелязването на 1330-годишнината на Българската държава, но заместник-кметът Живка Тонева, която е един от авторите на изданието твърди, че идеята е с поне двугодишна давност. Автори заедно с Тонева са учителката от Второ ОУ “Петър Берон” Анелия Веждарова, директорката на Регионалната библиотека Красимира Александрова и шефката на държавния архив Антония Панева.

 

За всички, които познават шуменския художник Деян Ефтимов предимно като график шарените илюстрации към “Шуменска читанка” ще бъдат изненада. Както обясни обаче Живка Тонева дипломната работа на художника навремето била точно детска илюстрация, така и останалите автори решили да му се доверят за художественото оформление на читанката.

 

 Книжката ще е подарък за тържественото приключване на учебната година на всички шуменски първолаци, но на представяне днес Тонева обяви, че вероятно ще има допечатване на тиража и, вероятно “Шуменска читанка” ще може да бъде купена в бъдеще в книжарниците. Официалното представяне на изданието е насрочено за сряда от пет следобед в Регионалната библиотека “Стоян Чилингиров”.

Коментари

  • димов октомври 14, 2011 в 11:45 am

    НЕ ПОЗНАВАМ СЪДЪРЖАНИЕТО НА ШУМЕНСКАТА ЧИТАНКА, НО ВЯРВАМ, ЧЕ Е ДОБРО. НЕ САМО ЧИТАНКИ, НО И ДРУГИ ШУМЕНСКИ МАТЕРИАЛИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗДАВАНИ ЗА УЧЕНИЦИ.МОЖЕ ДА СЕ СЪЗДАДЕ И РАЗРАБОТИ ПРОГРАМА КРАЕЗНАНИЕ…

  • аз май 19, 2011 в 3:43 pm

    Да бе да … благодаря от такъв подарък! Значи за доц. Милю Петров нито От Тонева нито от Александрова има средства и внимание ама за тандема от горе посочените имена има средства да творят направо смях до припадък та чак прописаха двете кокони

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *