Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 108

240 певци в Арена

240 млади певци събира Шумен по време на Националния конкурс за изпълнение „Гласовете на детската мелодия“. Той ще се състои на 19 и 20 октомври в зала „Арена Шумен“. И през  двата дни входът е свободен, уточниха организаторите. Проявата се провежда под патронажа на кмета Любомир Христов.

През първия ден от 12 до 14 ч. ще се изявяват индивидуални изпълнители от първа възрастова група, а от 15,30 ч. до 19 ч. – втора възрастова група. На 20 октомври изпълнения ще има от 12 ч. до 16 ч. До 18 ч. е техническата репетиция за гала-концерта, а в 18,30 ч. е началото му с финалните 14 песни. В 19,30 ч. е награждаването на на лауреатите от Националния конкурс, уточниха организаторите. Между участниците ще се включат извън класацията и шуменски състави като „Емоушън“, „Фея данс“, мажоретките на УСШ, както и ДТС „Веселяче“.

Програмата и и деята на конкурса бе представена на пресконференция днес от Ваньо Русинов, който благодари на общинското ръководство за подкрепата в Шумен да се състои финалият концерт на конкурса. В състезанието участват нови песни за деца, нови автори. 36 са били песните, които участват от началото на кастингите, за да останат само 14 за финалния кръг. Според  Русинов в новите песни е постигнато ново ниво, създадена е музика близка до децата. 30 % от написаните песни са дело на учители, които преподават музика в провинцията поради една или друга причина, но са завършили Консерваторията. Те са най-близко до децата и знаят какво те харесват, каза Русинов. Той даде за пример песен, сътворена от г-жа Кючукова, съвместно с нейните ученици  от Търговище. Песента е със заглавие „Аз съм Българче“ и е станала емблема и любима песен на децата.

Конкурсът стартира през лятото като прослушвания бяха направени в 12 града в България. От явилите се 340 деца 240 ще се състезават във финалния кръг в Шумен – 90 от тях участват като индивидуални изпълнители и 150 деца – в дуети, трио или групи, подчерта Русинов.

Общият награден фонд е 27 000 лв. като се предвиждат награди освен за децата-изпълнители и за педагозите, които са ги подготвяли, уточниха организаторите.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *