Одобрявате ли новогодишната реч на президента Румен Радев

or

гласували: 251

Статуетка от Кьолн

С диплома и статуетка от Първия Международен фестивал на детските и младежки театри на руски език “Histrione” се завърна от Кьолн руската театрална палитра “Радуга” с ръководител Радка Гочева.

Това е третата поредна награда за учениците от СУ “Сава Доброплодни” през тази година.

В петдневния фестивал в Германия участваха колективи от Австрия, Франция, Холандия, Израел, България и страната домакин. Шуменските ученици бяха единствения ученически любителски театрален колектив, който след задочния кръг през месец март, достигна до финала. Пред препълнената зала те показаха постановката „Приказка за рибаря и златната рибка“ по произведението на А. С. Пушкин.

“Зрителите посрещнаха с възторг и бурни аплодисменти изпълнението на малките ни таланти. Никой не повярва, че децата не са носители на езика. Успяха да се преборят с останалите колективи, между които имаше и професионални театрални колективи, носители на езика. Горди сме с Диплома и статуетката на фестивала, която им беше връчена на закриването. Получихме много покани за участие във фестивали в Австрия, Холандия и Израел.” – разказа ръководителят на “Радуга” Радка Гочева.
Наградите от Кьолн идват за финал на 2018 след първите награди от Националния фестивал в София и Международния фестивал в Москва.

Коментари

  • зимзелен ноември 2, 2018 в 7:24 am

    Най-сърдечни поздравления !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *