Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 146

Градът е театър

Пърформанс на уличния театър “Фаертър” подгря публиката и минувачите за официалното откриване на XX Друмеви театрални празници “Нова българска драма”. Традиционния фестивален огън запали кметът на Шумен Красимир Костов, след което всички се качиха на “Рейс”-а на Станислав Стратиев.

 

 

“Рейс” на домакините от Драматично-кукления театър “Васил Друмев” с участието на Георги Кадурин като гост стана първият спектакъл, изигран след вдигането на театралната хоругва, но на практика сцената изпревари официалното откриване с постановката на Държавния академичен театър “И. С. Тургенев” от гр. Орел, Русия. Руснаците поставиха на шуменска сцена “Убийството на Гонзаго” от Недялко Йорданов.


 

Програмата на театралните празници е събрана в шест вечери. В четвъртък, 12 май от 17.00 Любен Чаталов представя моноспектакъла си “Муха” от Иван Иванов с участието на оперния бас Георги Чобанов. В седем вечерта е друг моноспектакъл, с Николай Урумов – “Лалугер” от Александър Урумов на “Българска армия” и добричкия “Йордан Йовков”. Сценарист е Юрий Дачев. В 21 е представянето на пиесата “Глас”.

 

2011-05-11

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *