Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 146

Интерактивна стая

Интерактивна класна стая ще откриват утре предиобед в ДГ „Космонавт“, съобщиха от детското заведение. Пространството е изградено по проект на ОП Еразъм + „Бъдещото училище за всеки започва от днес“, в който участват детски градини, училища и колеж от 8 европейски страни – Белгия, Италия, Исландия, Гваделупа, Швеция, Англия, Турция и България.

 

Целта на проекта е използването на информационно – комуникационни технологии /ИКТ/, виртуалните медии и цифрови технологии да бъде напълно включено във всички нива на системата за обучение. Да се предизвика интерес към ИКТ и чрез тях детската градина и училище да се превърнат в желана територия и така да се борим срещу преждевременното напускане на училище. Да се улесни интеграцията на деца и ученици със специални образователни потребности и такива в неравностойно положение чрез включването ми в дейности, при които имат ежедневен контакт с ИКТ.

 

Чрез използването на компютъра процесът на учене става по-интересен и допринася за по-лесното придобиване на нови знания. Всички учители от ДГ „Космонавт“ използват ИКТ по време на своята обучителна дейност. Компютър, видео проектор, интерактивна бяла дъска и електронните образователни ресурси, представляват нови стратегии за учене, които обогатяват образователни дейности и поднасят информацията на децата по интересен и забавен за тях начин.

 

Интерактивната класна стая ще бъде открита по време на мобилността в България, чиято тема е „ИКТ и учене чрез игри“. Учителите партньори по проекта ще имат възможност да наблюдават открити ситуации в групите на детската градина, работа с различни софтуерни и електронни ресурси и игри. Дейностите по проекта започнаха през 2017г. и ще продължат до 2020г.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *