Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 146

Изложба с награждаване

Награди на победителите в общинския конкурс за детска рисунка „Коледа и Нова година“ раздаде кметът на Шумен Любомир Христов. Церемонията се състоя в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“.

Във фоайето на втори етаж са подредени 100 от получените в конкуса общо 666 рисунки. Шестгодишната Мариана Борисова Банков, която се обучава в Арт-школа “Чифлигарови”, е победител в първа възрастова група. За своята рисунка Николия Петрова Петрова от III а клас на Трето ОУ „Димитър Благоев“ е отличена с първа награда във втората възрастова група, а Камелия Руменова Рачева от VI б клас на СУ „Сава Доброплодни“ е победител в трета възрастова група. Отличените с първа награда произведения в трите групи ще бъдат отпечатани като поздравителни коледно-новогодишни картички от името на кмета на община Шумен Любомир Христов и неговия екип.

 

Със специална награда е отличена и рисунката на шестгодишната Габриела Ивелинова Косева от Арт-школа “Чифлигарови”, която ще бъде отпечатана на рекламните материали за коледно-новогодишните празници в Шумен. Кметът Любомир Христов благодари на децата за участието в конкурса и похвали таланта на малките шуменски художници. „Благодаря ви, че се отзовахте на нашата покана и участвахте в конкурса, а днес всички заедно ще поздравим победителите. Получените рисунки показват колко са талантливи децата на Шумен, ще продължим да организираме подобни прояви, защото нашата идея е всички картички, които подаряваме от името на общината, да бъдат именно с рисунки на талантливите шуменски деца“, каза Любомир Христов.

 

В обявения от Община Шумен конкурс за рисунка на тема “Коледа и Нова година” са получени 317 рисунки във втора възрастова група първи-четвърти клас, 227 са рисунките на деца от детските градини, а ученици от пети до осми клас са участвали със 122 рисунки. Жури от изявени шуменски художници е определило най-добрите от детските творби.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *