Доволни ли сте от резултатите от евроизборите?

or

гласували: 285

134 млн. лв. за водните обекти

Обществената поръчка за строителна ПСПВ в Шумен е обявена в приложението на електронния вестник на ЕС.

134 млн. лв. ще бъдат инвестирани в Шумен в пречиствателната станция за питейни води /ПСПВ/ и довеждащия водопровод от яз. „Тича“ до Шумен, за два обекта водопроводи и канализация в Шумен и в Нови пазар, за реконструкция на помпени станции и различни помощни ВиК-системи. Това оформя обема на кандидатстването на ВиК-оператора по Оперативна програма „Околна среда“, където бенефициент е ВиК. Средствата са от европейски програми и съфинансиране от страна на водното дружество. Това заяви по време на днешното заседание на водната асоциация директорът на ВиК в оставка Красимир Марков, на въпрос  на кмета на Шумен Любомир Христов за хода на проекта за довеждащия водопровод и ПСПВ.

„Довеждащият водопровод ще бъде възложен на инженеринг, като там на база идейния проект, ще има изготвен работен проект и строителство. Преди да обявим тези обществени поръчки, ще трябва  да изчакаме и да разгледаме идейните проекти. Получили сме един проект от консултанти от  „Регионални прединвестиционни проучвания“, но за окончателния вид  и внасянето на документацията и идейните проекти в МОСВ ВиК носи голямата отговорност“, каза Марков.

Обществената поръчка за ПСПВ е публикувана в електронния вестник на ЕС на 18 януари тази година. Сега тече  45-дневен срок за кандидатстване на участници за строителството й. „Всичко е публично и строителните фирми могат да кандидатстват“, каза Марков. „Има работен проект, има и строително разрешение, но договорът за финансиране на проекта още не е сключен. Договорът с изпълнителя ще влезе в сила след осигуряване на финансирането“, допълни Марков.  Според него до 23 април ВиК трябва да са приключили със сключването на договор за финансиране пред ОПОС. Шефът на ВиК се надява до началото на март да има окончателен  пакет от документи, постъпили и публикувани в електронната система на ОПОС.

Във връзка с предстоящо теглене на кредит за съфинансиране Марков заяви, че се водят разговори, представени са финансови документи пред ЕБВР и тече 6-месечен срок за разглеждане на кандидатурата на ВиК Шумен за отпускане на кредит.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *