Използвате ли дърва/въглища за отопление?

or

гласували: 658

Яйце на клечка

Истинска съкровищница от писани великденски яйца изнесоха на щандове днес шуменските детски градини и читалища. Благотворителната изложба в навечерието на Възкресение Христово вече е традиционна, като с приходите от ръчно изработените сувенири за по 1-2 лева забавачките подпомагат скромните си бюджети. 
На няколко маси пред драматичния театър учителките показаха чудеса от фантазия и сръчност при използването на различни техники и материали за декориране на яйца. Освен разнообразните боички, в украсата са използвани вълнени и копринени конци, салфетки за декупаж, памук и вълна, брокат, хартия, оризови зрънца дори фина брюкселска дантела. С тях крехките духани яйца са превърнати в ефектни цветя, забавни животинки, весели муцунки на клечка. Други пък искряха като разкошните бижута на Фаберже, инкрустирани със стъклени мъниста и пайети.

Коментари

 • Жоро април 22, 2011 в 8:37 am

  Весели празници на всички.

 • Анонимен април 21, 2011 в 3:36 pm

  Ако има хора, които могат да направят от нищо нещо и то да е красиво, това са детските учителки. Не знам талант ли е, учи ли се, но е факт. Дано са им весели празниците.

 • от време на време април 21, 2011 в 1:10 pm

  Освен учителките от детските градини, участие в украсата на яйцата взеха и много от родителите на децата.(но никой не се сети да спомене този факт)

 • ....... април 21, 2011 в 12:19 am

  krasota

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *