От кого сваляте доверието?Премиера(<-) или Президента(->)?

or

гласували: 239

13 милиона за училища

Над 4000 деца ще започнат новата учебна година в четири обновени училища в Шумен  по проект „Подобряване на образователната инфраструктура в Шумен“. Той бе реализиран по Оперативна програма „Региони в растеж“. По него бяха реновирани четири училища – СУ „П. Волов“, СУ „В. левски“, СУ „Тр. Симеонов“ и НУ „ИЛ.Р. Блъсков“. Общата стойност на проекта бе малко над 13 млн. лв. като от тях 10,8 млн. бяха от Европейския фонд за регионално развитие, 1,9 млн. бе националното финансиране, общинският принос бе в размер на 320 000 лв.

Финалът на проекта бе даден днес с официална пресконференция и прерязване на лентата в едно от учебните заведения.

По проекта  училищата бяха санирани, подменена бе дограмата, направени бяха нови подови настилки и изолация, подменени бяха ел., ВиК- и топло-системите, бяха направени хидро и топлоизолации на покривните конструкции. В СУ „П.Волов“ бяха вложени 3 млн. лв., а изпълнител на обекта бе „РВ инженеринг“, за СУ „В.Левски“ сумата бе 3 млн., изпълнител“ Джи-пи груп“. В СУ „Тр. Симеонов“ бяха вложени 4,5 млн. лв. с изпълнител „Интегрирани строителни системи“ и в НУ „Ил. Р. Блъсков“ сумата за ремонт бе 1 млн. лв., а изпълнител бе „Мадара“ ДЗЗД.

На заключителната пресконференция кметът Любомир Христов благодари на учителите и ръководствата на училищата за създадената организация по време на ремонтите, както и на строителните фирми, за недопускането на произшествия през двете години на ремонтните дейности, които течаха и в учебно време. „Изградени са 1447 кв. м дограма, 9588 кв. м топлоизолация, 5938 кв. м хидро изолация и 6638 кв. м топлоизолация, подменени са пейките, радиаторите, изграден е външен асансьор в СУ „Тр. Симеонов“, а в останалите училища ще се направи достъпна среда чрез стълбищни платформи“, обобщи резултатите Любомир Христов. Той подчерта, че по време на ремонтите е имало проблеми, но строителите са се съобразили с всички изисквания на общината и са премахнали дефектите, поради което няма начислени неустойки на изпълнителите, подчерта Христов.

На пресконференцията в общината и на последвалата церемония по прерязване на лентата в СУ „Тр. Симеонов“ освен кметския екип и строителите, присъстваха депутати от ГЕРБ, председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев“, областният управител проф. Стефан Желев, омбудсманът Иван Капралов, общински съветници.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *