Одобрявате ли новогодишната реч на президента Румен Радев

or

гласували: 251

Шумен и Европредседателството

Проект за регионалното измерение на Европредседателството на България ще бъде реализиран от Община Шумен. Той ще стартира в средата на март и трябва да приключи до края на юни. Темата на проекта е „Завръщане в бъдещето – десет години по-късно“ и има за цел  да информира гражданите за инициативите на общината, свързани с европредседателството.

С Постановление на Министерския съвет от 1 февруари т.г. са отпуснати общо за страната 279 000 лв. трансфер за други целеви разходи по бюджета на общините за одобрените проекти по Грантова схема „Подкрепа на инициативите на общините, свързани с регионалното измерение на българското председателство“. От тази сума община Шумен ще получи 3000 лв. за реализацията на местни инициативи, коментира пред Шмоко.бг пресаташето на Община Шумен Роза Енчева.

Проектът се реализира съвместно с Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“  и омбудсмана на града, и предвижда провеждане на информационни кампании за същността и ролята на българското председателство. В рамките на проекта ще бъдат проведени практико-приложен семинар и публична дискусия с участието на 300 ученици и студенти.

Фотоконкурс пък ще разкаже за историята старинни сгради на Шумен и такива, които придават европейски облик на града. Специално жури ще отличи най-добрите творби. Снимковият материал ще бъде изложен на сайта на Община Шумен  и на сайта на Медийния център на Шуменския университет, допълни Роза Енчева.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *