Използвате ли дърва/въглища за отопление?

or

гласували: 630

Чисти улици

От няколко дни улиците на Шумен се мият с нови машини. Почистването на града започна от квартал „Боян Българанов“, като общата идея е миенето да се извършва от високите към ниските части на града, съобщават от пресцентъра на Общината. Водоизточникът, който се използва, е системата „Горчивата вода“ – съоръжение, което Община Шумен ще ремонтира заради растящата необходимост от вода за промишлени цели.

Преди да започне миенето, улиците ще бъдат обработени –  първо ще бъдат почистени с  мотометачката, отстрани регулите, където има  натрупани наноси, ще бъдат ръчно обработени, ще се прочистят и канализациите, за да поемат водата по време на миене, заяви шефът на „Чистота“ Евгени Цанков, когато през май показаха новите машини.

Почистването ще започва в ранните часове на деня с главните пътни артерии и основните улици в кварталите, преди началото на сутрешния трафик. След това техниката ще се насочва към малките улички. Там, където улиците са прекалено тесни, ще се използват мотометачки.

Предвижда се миенето на града да продължи да края на ноември или докато метеорологичните условия позволяват.

Новата миячна машина МАН,  метачна машина и багер, нужен за депото за отпадъци  и за нуждите на предприятието за товарене на строителни отпадъци, са купени след  проведена обществена поръчка за около 900 000 лв.

Коментари

  • dex август 10, 2019 в 5:12 pm

    Баси … 2 месеца преди изборите … а иначе 4 години спахте. То всъщност не спахте де, ами се “подсигурявахте”. И най лошото е, че пак ще има тъпаци, дето ще гласуват за герб …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *