Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 146

Художници рисуваха Шумен

Приключи традиционният  IX  Национален пленер по живопис „Шуменско плато“. Той се проведе от 3 до 9 октомври на територията на Природния парк. Изложбата от създадените по време на пленера творби ще бъде открита днес от 16,30 ч. на 2 етаж в Художествената галерия „Елена Карамихайлова“. На пресконференция днес участниците в пленера Петьо Дамянов от Шумен и Николай Тодоров от Добрич представиха участниците и техните картини.

В националния пленер по живопис участваха десет художници – пет от Шумен и пет от страната. От Шумен рисуваха Деян Евтимов, Петьо Дамянов, Радослав Ценов, Светозар Чилингиров и Свилен Земеделски, а останалите участници са Елеонора Атанасова от Казанлък, Милена Младенова от Бяла, Наташа Кюпова от Пловдив, Павлина Сърбова от Ямбол и Николай Тодоров от Добрич.

Художниците имаха пълна свобода да реализират творческите си идеи. Според Николай Тодоров Шуменското плато и в частност Шумен и околностите, са изключително интересни. Моите картини са инспирирани от природата, в съчетание с древността, подчерта Тодоров. Той уточни, че творчеството на художника е самотно занимание и приветства подобни форуми, където среща свои колеги, създават запознанства и обменят опит. Особено е допаднала на художниците от други градове разходката из Шуменското плато, видели са Окото, скалните манастири, Мадарския конник, Плиска. Това е много зареждащо, а художниците имат нужда, каза Николай Тодоров. Особено впечатлени гостите са били и от изложбата на артист-фотографа Ивайло Сакелариев, на чието откриване са присъствали.

Всеки участник предоставя по една своя картина на Община Шумен, която ще бъде добавена в нейната галерия. Част от картините са изложени и във фоайето на 2 етаж на сградата на общинската администрация.

Организатори на пленера бяха Община Шумен и Дружеството на шуменските художници.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *