Одобрявате ли новогодишната реч на президента Румен Радев

or

гласували: 251

Хореографски уикенд

Подготовката на нов танц, с който ще бъде отбелязана годишнината на танцов състав “Луди млади”, започна през уикенда хореографът Борис Иванов. Хореографията на танца, чието име е “Бой се отвори”, е на проф. Николай Цветков и доц. Георги Гаров от Югозападния университет в Благоевград, а специално за поставянето на танца и старта на репетициите двамата изкараха уикенда в Шумен. Танцът трябва да е готов за концерта на 9 март 2018 година на сцената на ДКТ “Васил Друмев”.

Проф. Николай Цветков и доц. Георги Гаров са сред най-големите имена в съвременното българско фолклорно танцово изкуство. Проф. Цветков е създател на всички македонски картини на Националния фолклорен ансамбъл “Българе”. Доц. Гаров за втори път работи с “Луди Млади”, като предходната година, както Шмоко вече разказа, той създаде танца “Борьовата”.

“Работният процес беше много труден и изпълнен с желание трудности и колебания. Доайените в родната хореография останаха впечатлени от уменията, желанието, дисциплината и поздравиха всички възпитаници в СУ “Сава Доброплодни”. Аз сбъднах своята мечта да имаме авторски права на този танц и професори и доценти всяка година да бъдат канени за творчески процес в нашето училище. Сега ни предстои много работа, която вече сме започнали за честването на годишнината на танцовия състав “Луди Млади”, разказа след края на първите два хореогарфски дни Борис Иванов, който не скри голямото си уважение към двамата хореографи.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *