От кого сваляте доверието?Премиера(<-) или Президента(->)?

or

гласували: 258

Фотографски пленер

Национален пленер по фотография ще се състои от 18 до 21 април в Шумен. Откриването е от 16,00 ч. в двора на къщата музей „Панчо Владигеров“, съобщават от пресцентъра на Общината.

Участниците в него ще имат възможност да снимат творчески състави по време на техните репетиции и подготовката им за концертни изяви, затова пленерът е под мотото “Какво се случва, когато нищо не се случва”. В продължение на няколко дни фотографите ще наблюдават работата на ръководителите и изпълнителите от ансамбъл “Шумен”, “Мадара”, “Веселяче”, “Звънче”, артшколата по изобразително изкуство, балетната школа и хор “Бодра песен” към ЦПРЛ – ОДК, танцовите формации “Емоушън”, “Танцувалня” и спортен клуб “Ритмик”.

След приключване на фотографския пленер най-добрите снимки ще бъдат показани в изложба на открито пред  Административния съд в Шумен на 10 май от 17,30 часа. Със снимките ще бъде отпечатана рекламна книжка с информация за младежките творчески състави.

В пленера ще се включат осем фотографи – трима от Шумен и петима от страната. Шуменските представители са Ивайло Сакелариев, Александър Косев и Стефан Стефанов. Останалите участници са Димитрина Андреева от Бургас, Величка Тодорова и Александър Иванов от Пазарджик, Надежда Шипкова от Варна и Добромир Добрев от Провадия.

Всички автори преотстъпват правата за използване на творбите, създадени по време на пленера,  така че те ще могат да се използват и възпроизвеждат многократно с некомерсиална цел за нуждите на общината.

 

Коментари

  • Loveca_ април 17, 2019 в 1:48 pm

    Много сасбъркали, че не са поканили varg и Пешо фотото

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *