Доволни ли сте от резултатите от евроизборите?

or

гласували: 285

Учителка мъчителка

Бившата учителка от Центъра за специална образователна подкрепа (бившето помощно училище “Васил Друмев”) Розалина Христова е била осъдена на пробационни мерки след като се е признала за виновнапо чл. 137 от НК за умишлено изтезаването на на пет деца от 1 до 4 клас. Веднага след приключването на вътрешно разследване в учебното заведение Христова, който е завършила специална педагогика и е била на длъжност старши учител е била уволнена дисциплинарно.

 

 

Разплитането на зловещия казус, който изправил косите на ръководството и персонала на училището започнало след като родители на деца от сборна група от първи до четвърти клас изразили пред директорката Мария Пенева съмненията си, че децата им са малтретирани. Самите ученици са със специфични образователни потребности, не можели да говорят и не можели да разкажат точно какво се е случвало. Самата учителка отричала съмненията за насилие. Тогава директорката поискала да изгледа всички записи на охранителни камери и останала ужасена от видяното. Видеотехниката записала актове на насилие спрямо пет от децата.

На записите се виждало, че за времето от 1 март 2017 до 31 март 2017 учителката Розалина Христова системно нанасяла на няколко деца удари с ръка по главата, скубала ги е, дърпала им косите, ритала ги по телата и им нанасяла удари с пръчка.

Срещу Розалина Христова било образувано досъдебно производство по чл. 137 от НК за изтезаване на малолетни или непълнолетни дете, които се намират под грижите на извършителя. Преди това обаче Христова имала куража да заведе срещу директора на училището дело против собственото си уволнение. Още на първа инстанция съдийката по делото се произнесла за неговото спиране, до приключването на наказателното производство, а след признаването на Христова за виновна и сключването на споразумение със силата на присъда спорът станал безпредметен.

Съдът е одобрил серия от пробационни мерки срещу бившата учителка, които трябва да продължат 12 месеца, а освен това е осъдена и на обществено порицание, което трябва да бъде изпълнено на таблото за съобщения в Община Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *