Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 146

Училища посланици

Представители на СУ “Йоан Екзарх Български” участваха във встъпително обучение на новите участници в Програмата за училища посланици на Европейския парламент за 2018/2019 година, съобщиха от бюрото на Европейския парламент в България. Обучението, което се проведе на 8 октомври в Дом на Европа представи повече информация за структурата на програмата, за предстоящите дейности и послужи за обмяна на опит с участници от предишни години.

„Смятам, че е важно за всеки един гражданин да познава институциите на Европейския съюз и най-вече ценностите на европейската общност, за да може да припознава себе си като европейски гражданин. Мисля, че е дълг на нас – учителите, да можем да образоваме нашите ученици в аспекта на гражданското образование“, отбеляза директорът Валентина Тодорова, цитирана от бюрото на Европейския парламент в България.

Някои от училищата, сред които СУ “Йоан Екзарх Български” вече имат опит по различни европейски проекти, а учителите и учениците са мотивирани да работят активно и по Програмата за училища посланици на ЕП. „Смятам, че е важно за всеки един гражданин да познава институциите на Европейския съюз и най-вече ценностите на европейската общност, за да може да припознава себе си като европейски гражданин. Мисля, че е дълг на нас – учителите, да можем да образоваме нашите ученици в аспекта на гражданското образование“, коментира директорът Валентина Тодорова, цитирана от Бюрото на Европейския парламент в България.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *