От кого сваляте доверието?Премиера(<-) или Президента(->)?

or

гласували: 239

Втори тур

Втори тур на местните избори ще се проведе на 3 ноември в седем от общините в област Шумен. Кмет на община ще избират жителите на четири от общините – това са общините Шумен, Нови пазар, Велики Преслав и Каспичан, съобщават от пресцентъра на Областната администрация.

В Шумен за кметския стол ще се състезават Любомир Димитров Христов, издигнат от ПП ГЕРБ, получил 10538 действителни гласове, срещу Венцислав Дянков Венков, издигнат от БСП ЗА БЪЛГАРИЯ , получил 7172 действителни гласове.

В три села ще избират освен кмет за община Шумен и кмет на кметство.

За кмет на кметство с. Дибич – Дария Ганчева Георгиева, издигната от ПП „Движение за радикална промяна „Българска пролет“, получил 211 действителни гласове ще застане срещу Юлиян Иванов Андреев издигнат от ПП ГЕРБ, получил 148 действителни гласове.

За кмет на кметство с. Ивански – Марин Иванов Дерменджиев, издигнат от Движение за права и свободи – ДПС, получил 227 действителни гласове излиза срещу Николай Маринов Колев, издигнат от ПП ГЕРБ, получил 206 действителни гласове.

За кмет на кметство с. Мадара – Марин Петков Маринов издигнат от ПП ГЕРБ, получил 121 действителни гласове срещу Неделчо Костадинов Неделчев издигнат от ВОЛЯ, получил 117 действителни гласове.

В община Шумен право на глас имат 81 022 души, в община Нови пазар избирателите са 15 359 души, в община Велики Преслав са 11 876 души и в община Каспичан – 6 698 души.

В 9 населени места на област Шумен на втори тур ще избират кметове на кметства. Това са: община Шумен- с. Дибич, с. Мадара и с. Ивански; община Велики Преслав-село Златар; община Каспичан- село Златна нива и село Марково; община Венец-с. Буйновица; община Върбица-село Сушина и община Каолиново-село Тодор Икономово.

Общо 117 502 са жителите на област Шумен, които могат да упражнят правото си на глас на втори тур на местните избори. Ще се гласува в 208 избирателни секции, седем от които са подвижни.

За провеждането на втори тур на местните избори в област Шумен са отпечатани общо 137 300 броя бюлетини.

От 7 ч. до 20 ч. в изборния ден се забранява продажбата на спиртни напитки в магазините и в заведенията за хранене.

Сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР- Шумен ще работят днес – 2 ноември с работно време до 17.00 ч., а утре, в изборния ден, 3 ноември, от 08,30 до 19,00 часа. ОД МВР- Шумен ще съдейства на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на балотажа за кметове на общини и кметове на населени места.

Издадените  удостоверения за гласуване могат да послужат само пред секционната избирателна комисия, а документът е валиден само за изборния ден – 3 ноември 2019 г.

В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР, независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Над 350 служители на ОДМВР- Шумен ще се грижат за реда и сигурността по време на втория тур за избор на общински кметове и кметове на населени места. Полицейски служители ще охраняват 208 секции, шест от които подвижни.

Очаква се изборните книжа и бюлетини ще бъдат доставени на 2 ноември и около 17 часа охраната им да бъде поета от полицейски служители.

До момента от ОДМВР- Шумен са издадени 17 удостоверения на български граждани,  с които могат да упражнят правото си на вот в изборния ден. Удостоверенията се издават при изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност.

На телефон  112 или на 02 /982 22 32, както и на e-mail   izbor@mvr.bg  се приемат сигнали от граждани, свързани с нарушения на изборния процес. Съобщенията трябва да са свързани с нарушения, които могат да възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и да бъдат съотносими към дейността на МВР.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *