Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 146

Удар срещу измамниците

34-годишен помагач на телефонни измамници е бил арестуван миг след поредния удар в кв. “Боян Българанов” съобщи ОДМВР. Предполага се, че арестуваният Р. Г. е участвал като помагач в поне още няколко измами на територията на града през последните седмици.

Мулето се появило в района на бл. 10 в кв. “Боян Българанов” по указания на тарторите на измамата, които го ръководели по телефона. Измамниците били хванали на кукичката си 68-годишна жена с познатия от последните месеци сценарий: първо се обаждал мъж, който не крие, че е бандит, иска пари и отправя заплахи, и веднага след него мним полицай. “Полицаят” предупреждава за възможна измама и иска съдействие от гражданите. Така станало и с жената от “Боян Българанов”.

Акцията на измамниците минала по план. С идеята, че помага на полицията да задържат група от измамници, шуменката изпълнила указанията на „полицая“. Опаковала всички налични парични средства във фолио, поставила ги в торбички и ги хвърлила през терасата на 8 етаж на жилищен блок. Веднага след това се скрила в банята, пак според инструкциите, за да не пострада ако има престрелка по време на задържане на групата.

Това, което не знаела нито жертвата, нито изпратеното под блока муле било, че в района наистина се провежда полицейска операция по неутрализиране на телефонни измамници. При един от последните удари жертва на измама успяла да опише мулето, а с оперативни средства криминалистите попаднали на Р. Г., магазинер в търговски обект в Шумен. Започнало проследяване на маршрутите му. Така мулето отвело полицейската група до поредната си цел. 68-годишната жена обаче била толкова послушна, че според съседите и от блока останала скрита в банята и дълго не отваряла вратата си дори, когато се появили истинските полицаи.

Р. Г. бил задържан на място с веществените доказателства – 1960 лева, 870 евро и златна турска паричка.Задържан е в РУ Шумен за срок до 24 часа. Работата по документиране на престъплението продължава под надзор на прокурор от РП- Шумен. Р. Г. обяснил на разследващите, че е бил вербуван за посредник при среща на живо, на която организаторите на измамите му предложили да му дават комисионна срещу доставка на пари от различни адреси.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *