Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 281

Тръбата зове

Серия конкурси за събиране на кадрови войници, бъдещи офицери и лекари под пагон във войската е обявило Министерството на отбраната, а подробна информация за тях може да бъде получена в Шуменско военно окръжие II степен.

За улеснение на работещите граждани и зрелостниците от средните училища, офисът на Военното окръжие в следващите три седмици ще бъде с удължено работно време. Всеки работен ден от 08:00 ч. до 18:00 ч. (до 14 февруари) шуменци ще имат възможност за подаване на документи и получаване на информация за актуални конкурси и кандидат-студентски кампании.

Във Военно окръжие – Шумен се приемат документи за военна служба към Национална гвардейска част, Съвместно командване на специалните операции и Военномедицинска академия, за служба в доброволния резерв, и за военно обучение в Шумен, Велико Търново, Долна Митрополия и Варна.

Ранен прием са обявили военните университети – НВУ “Васил Левски”, Висшето военно-морско училище “Никола Вапцаров” във Варна и Висшето военно-въздушно училище “Георги Бенковски” в Долна Митрополия. Националният военен университет има за тази година 235 места за бакалавър в различните родове войски – мотопехотни и танкови войски, разузнаване, полева артилерия, зенитно-ракетни войски, военна полиция и много други. Във възстановеното училище за военни авиатори има 45 места с перспектива бъдещите бакалаври да работят като летец-пилот, ръководител на въздушното движение, по летищното осигуряване, авиационното въоръжение и навигационните и комуникационните системи. Местата във военно-морското са 65.

Успоредно с това Българската армия търси и 50 гвардейци за Националната гвардейска част към фоенно формирование 54 800 в София и 38 войници за “Съвместното командване на специалните операции” в Пловдив. Министърът на отбраната е разписал и конкурс за заемане на 25 офицерски длъжности за лекари в поделения на ВМА в София, Пловдив, Плевен, Сливен и Варна.

Най-много са вакантните места за служба в доброволния резерв. Само за сухопътните войски се търсят 1374 резервисти, като 78 места от тях са за военните формированя, базирани в Шумен 34 200 (12 места) и 54 060 (66 места). 1 бройка има и за военното окръжие в Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *