Одобрявате ли новогодишната реч на президента Румен Радев

or

гласували: 252

Тризнаци в Панайот Волов

 

Тризнаци, но теленца са се родили в с. Панайот Волов, научи Шмоко.бг. Ражданията на три живи и здрави телета може да мине за уникален случай и рекорд, тъй като в нормални условия разнояйчни тризнаци се раждат веднъж на 105 хиляди пъти, а еднояйчни веднъж на 700 хиляди раждания.

Трите теленца дошли на бял свят във фермата на шуменеца Юлиян Вълчев на Петровден. Майка им Цонка е на пет години от породата черно-шарено говедо. При нормално раждане на едно теленце теглото му обикновено е от 40 до 60 килограма, но при раждането всяко едно от тризнаците тежало между 20 и 25. Тъй като щастливото събитие станало на празника на Св. Петър и Павел, стопаните нарекли новородените с имената Павел, Павлина и Преслава.

За Шумен това е първият случай на тризнаци при крава, а в световен мащаб от наличната информация за последен път това се е случвало през 2012 година в Узбекистан, обясни пред Шмоко.бг Юлиян Вълчев, който отглежда в Панайот Волов 50 дойни крави от породата черно-шарено говедо. Вече десетина дни след раждането си и трите теленца се чувстват добре и вече наддават на тегло.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *