Доволни ли сте от резултатите от евроизборите?

or

гласували: 285

Така са ги възпитали

Тийнейджъри от Троица влязоха в хрониката на добрите дела след като намериха мъжки портфейл с пари и документи и го предадоха в полицейското управление в Шумен. За поредния случай на благородна постъпка на ученици разказа говорителят на ОДМВР Ася Йорданова.

Случката станала малко преди 14 часа днес. 13-годишният Румен Ангелов и 15-годишният Стефан Младенов се срещнали пред магазина в Троица. Стефан почти настъпил черен мъжки портфейл, който бил на земята. Момчетата го вдигнали и го разгледали. Видели, че в него има лични документи, дебитна безконтактна карта на мъж от Шумен и сумата от 135 лева. Качили се на междуградския автобус, платили билети с личните си средства и дошли в полицейското управление в Шумен, за да го предадат.

Дежурни полицаи се свързали веднага със собственика на портфейла, 28-годишен мъж, който казал, че не е разбрал как и къде го е загубил. Помолил да бъдат предадени по 30 лева на децата като награда.

“Доволен съм както от постъпката си, така и от наградата!” – коментирал искреноСтефан, който е ученик в ПГ по архитектура и геодезия в Шумен. Пред инспектор Светослав Иванов от Детска педагогическа стая към РУ- Шумен 13-годишния Румен пък казал, че не е очаквал да получи награда от собственика, но е радостен, че е успял да помогне.

Момчетата споделили, че нито за момент не са си помислили да запазят парите за себе си. Радостни след получената награда казали, че ще отидат да направят няколко обиколки на картинг – пистата в Шумен, след което ще се приберат и ще разкажат на родителите си за случката. “Знаем, че ще ни похвалят и ще се гордеят с нас!” – споделили тийнейджърите при тръгване от полицейското управление.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *