Използвате ли дърва/въглища за отопление?

or

гласували: 618

Съобразително муле

42-годишен мъж предал доброволно пакет с пари в полицията в Шумен, след като се усетил, че е въвлечен в схема за телефонни измами, съобщи говорителят на ОДМВР Ася Йорданова. Мъжът се явил в РУ на МВР В Шумен към 5 вечерта в понеделник. Пред полицейските служители заявил, че публикувал обява за работа. Бил потърсен по телефона от непознат, който му предложил да работи, като на 25.03.2019 г. трябвало да отиде в град Нови пазар и да чака обаждане.

В следобедните часове на деня му се обадили и му казали, че трябва да вземе документи, които ще му бъдат донесени  в централната част на град Нови пазар. При него дошла възрастна жена, която носела черна найлонова торба.  42-годишният мъж взел пратката и с таксиметров автомобил се отправил към град Шумен. По пътя получил ново обаждане, като му било обяснено, че в пакета има пари трябва да го отвори и вземе парична сума за възнаграждение, да заплати на водача на автомобила и да отнесе останалата част в посока Русе.

След като разбрал, че пренася пари мъжът отишъл в РУ Шумен и доброволно предал сумата от 1672 лева. Около 20:00 часа на 25.03.2019 г. в РУ Нови пазар е заявено от 78-годишна жена от града, че след 15:00 часа е въведена в заблуждение от непознат, който по телефона  се представил за полицай и поискал съдействие за задържане на телефонни измамници.  Малко по-късно жената предала сумата от  1672 лева опаковани в черна торба. Започнато е досъдебно производство за престъпление по чл. 209 от НК по описа на РУ Нови пазар. Предстои паричните средства да бъдат върнати на възрастната жена. Работата по случая продължава.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *