Доволни ли сте от резултатите от евроизборите?

or

гласували: 285

Стягане на редиците

По-малко от шестима евродепутати в следващия състав на Европейския парламент ще се смята за поражение в ГЕРБ. Това обяви пред репортери в Шумен заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Цветанов пристигна в Шумен за среща при закрити врата с актива на управляващата партия. Активисти на ГЕРБ възприемат визитата като затягане на редиците преди кампанията за евровота.

“Днешното ми посещение в Шумен е част от обиколките ми, които не спирам да правя. Ще имаме среща с нашите членове от структурите в област Шумен за да можем да говорим за актуалната политическа ситуация така и за подготовката за европейските избори и постигането на висок резултат, който да ни даде възможност да имаме по-добра представителност в Европейския парламент, да бъдем част от най-голямото политическо семейство ЕНП.” – коментира Цветан Цветанов.
“Процесът с номинирането на кандидатури за евродепутати стартира веднага след националното събрание на ПП ГЕРБ и вече две седмици колегите правят номинационни събрания. Този процес трябва да приключи до 20 февруари след което ще има заседание на ИК, като преди това националният предизборен щаб ще обобщи всички тези резултати.” – допълни Цветанов и каза, че за разлика от БСП в ГЕРБ няма борба на лобита за мястото на водача и докато вървят номинациите позицията е свободна.

Силният момент тази година е, че имаме две национални кампании – едната за евровота, който е на 26 май и другата, свързана с местните избори. След приключването на европейските избори ще може да се направи един цялостен анализ от 1 юни до 30 юни и тогава с този анализ ще може да се правят следващите номинационни събрания, свързани с кандидатите за общински съветници, кметове на населени места и кметове на общини. Ще се види каква е била ангажираността на всеки един от тези кандидати, за да имаме бъдещата добра формула за подходящите, знаещите, можещите и ползващи се с обществена подкрепа кандидати.

Въпреки, че моментът за оценка на досегашните кметове на общини и издигането на нови предложения предстои Цветан Цветанов в аванс изрази подкрепата си за кмета на Шумен Любомир Христов. “Мога да кажа, че сега когато влизах в Шумен, на всеки прави вече впечатление това, което има в Шумен. И знаете това беше част от ангажимента, който беше поел г-н Христов когато се кандидатираше за кмет – спортната зала. Държавата изпълни своя ангажимент, Любо Христов направи нещо, което считам, че трябва да бъде оценено от гражданите и сега най-големият акцент в работата на Любо Христов е проблемът с водата. Знаем какъв е проблемът, зная какви са усилията, които се полагат, както от местната власт така и с помощта на държавата и аз съм убеден, че това, което с десетилетия не е решавано като проблем сега ще можем да го решим и затова залагаме на тази стабилност, която имаме днес, да продължи и напред.

Коментари

  • К. Велинова февруари 12, 2019 в 1:02 pm

    В Р.България просията е забранена и следва да има органи на местната общинска администрация по Наредба № 1 да съставят актове на нарушителите. Където и да отидеш в гр. Шумен – магазин, заведение, театър, читалище, на пейка да седнеш в градската градина те пресрещат просяци, баячи и гледачи, а в къщи те тревожат телефонни терористи !!!

  • Eli февруари 12, 2019 в 10:42 am

    Пред магазин Била до Областната управа има една просеща жена всеки ден по обед, седи и се обръща към влизащите в магазина с “гладна съм, гладнасъм …”.Искам да се обърна към Вас-журналистите от Шмоко, към областния управител, към служителите от социалните служби в Шумен не са ли я забелязали, трябва ли да се настани в социално заведение, има ли дом, пенсия или просто злоупотребява. Каквото и да е, не и е мястото там.Има хора и служби, които трябва да се намесят.Друго….да пази господ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *