Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 146

Студенти при лесовъдите

Лекция на тема „Дивечът като биологичен ресурс“ изнесе пред студенти от ШУ „Епископ Костантин Преславски“ ловният експерт на Североизточното държавно предприятие инж. Тервел Стефанов. В конферентната зала на предприятието гостуваха студенти от IV курс, специалност „Екология“ на висшето училище.

 

Инж. Стефанов обясни на студентите какви грижат се полагат за дивеча и какво се прави, за да се ограничат набезите на бракониери в ловните територии. Запозна ги с най-добрите български трофеи от благороден елен и елен лопатар, дива свиня и дива котка.

 

От 30 години България държи първенството за трофей от благороден елен, като животното, което все още не е надминато никъде по света е отстреляно в Североизточна България, обясни ловният експерт. Той запозна студентите с нормативната уредба, по която работят ловните специалисти и ловците, организациите които отговарят за стопанисването и опазването на дивеча, както и контролните органи, които следят за спазването на законите и наредбите в сектора.

 

Ръководствата на Североизточното държавно предприятие и ШУ „Епископ Константин Преславски“ преди две години подписаха договор за сътрудничество, по силата на който студенти стажуват в предприятието и неговите териториално поделения. Лекцията „Дивечът като биологичен ресурс“ е включена в учебната програма на еколозите по идея на доц. Жени Димитрова, преподавател във висшето училище.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *