Доволни ли сте от резултатите от евроизборите?

or

гласували: 180

Стипендия в Америка

По време на тазгодишните детско-юношески хорови празници “Добри Войников” Жулиян Желязков спечели симпатиите на шуменсаката публика с изпълнението като солист на Oh, Happy Day с хора на СУ “Сава Доброплодни”.

 

Десетокласникът Жулиян Желязков  от СУ „Сава Доброплодни“ е един от единадесетте финалисти в страната по обменната програма за ученици Кенеди-Лугар (YES) и ще прекара следващата една учебна година в училище в САЩ.  Програмата е основана от Американския конгрес през октомври 2002 като отговор на събитията от 11 септември 2001 и се финансира от Държавния департамент през Бюрото за образователни и културни въпроси (ECA). Програмата предоставя на конкурентно подбрани ученици стипендия за  една академична година в САЩ да посещават гимназия, като целта е да се подпомогне разбирателството между хората в САЩ и хората от други страни по света. Учениците ще бъдат настанени в приемни семейства.

След приключилата месец април селекция, за обучение в САЩ през учебната 2019/2020 учебна година са одобрени 11 ученика от България, като от Шумен има един одобрен кандидат и това е десетокласникът от паралелка с профил „Музика“ при СУ „Сава Доброплодни“ – Жулиян Желязков.

Кандидатстването започна през месец септември 2018 година и имаше няколко етапа:

-селекция, съобразно критериите за участие;

-on-line кандидатстване;

-полуфинал, който се проведе в Американския съвет за международно образование и включваше международен тест за владеене на английски език, писане на есета и устно интервю с представител на Американския съвет.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *