Ще гласувате ли на евроизборите през май?

or

гласували: 276

Становище на ВиК

„Водоснабдяване и канализация – Шумен“ ООД е Дружество, което по силата на нормативната уредба е собственост на държавата в лицето на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) като  принципал и 10-те общини на територията на област Шумен, които са съдружници и формират Управляващия орган на Дружеството – Общо събрание. Същевременно те са и собственици на активите.

По силата на тези обстоятелства ВиК операторът изпълнява решенията взети от Общото събрание на Дружеството.

Областният управител Стефан Желев, който е най-висшия териториален орган на държавната власт се обяви против решението на Комисията за енергийно и водно регулиране от 28.12.2018 г., която е независим специализиран ДЪРЖАВЕН орган. Заедно с това беше оповестено, че вторият по големина съсобственик във „Водоснабдяване и канализация – Шумен“, а именно община Шумен, в лицето на кмета Любомир Христов също е против това решение на Комисията.

Ако  Управляващият орган на Дружеството – Общото събрание, отчете тези нови обстоятелства и вземе решение цената на предоставяните от ВиК – Шумен услуги да бъдат намалени, всеки един управител ще изпълни взетото решение, но подобно решение не може да бъде взето еднолично, най-малкото от управител в оставка.

(Официално становище, предоставено от ръководството на “Водоснабдяване и канализация – Шумен” )

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *