Ще гласувате ли на местните избори през октомври?
Да

or

Не
гласували: 183

Станишев в Шумен

“Болките на българите от Стара Загора, през Варна и Добрич до Шумен са едни и същи – хората питат как могат да се повишат доходите, за да имат достоен живот; страдат, че градовете и селата им се обезлюдяват, а те общуват с децата си по скайп.” – това заяви в Шумен президентът на ПЕС и кандидат за евродепутат от листата на “БСП за България” Сергей Станишев, който пристигна в Шумен за срещи с представители на бизнеса и с обществеността.

“На всички тях отговарям, че европейските избори са инструмент за това – чрез тях можем да прекратим почти 25 годишния монопол на ЕНП в управлението на Европейската комисия. Десницата в Европа е агент на големите корпорации, а не на интересите на хората. Европейската левица е тази, която може да постигне истински социален Съюз, с гарантирани доходи и трудови права. В манифеста на ПЕС се презвиждат конкретни мерки за борбата с неравенствата.”, коментира още Станишев.

Според президента на ПЕС има идентичност между политическата ситуация в Европа и в България – статуквото се представлява от десницата. Добър резултат за “БСП за България” на предстоящите избори щял да допринесе за силното представяне на европейската левица и щял да предпостави промяната в България.

“Почти в края на мандата на ЕП гласувахме за създаването на Европейски орган по труда, който да следи за социалния дъмпинг във всички страни-членки. Използвам да подчертая значителния принос на Георги Пирински по темата. Веднага след това призовах правителството на България да кандидатства за седалището на този орган, защото ние сме една от малкото страни, в които няма разположени европейски институции.

Получих информация, че сме подали документи наред с Кипър, Латвия и Словакия. Само че те имат преимуществото да са членове на Шенгенското пространство или да използват еврото. Това още веднъж подчертава необходимостта да имаме ясни национални приоритети, които да отстояваме в новия ЕП и ЕК – незабавното присъединяване на страната ни към Шенген е един от тях.

След като подадохме документи, сега е време за политически и експертни усилия на всички нива, за да покаже държавата ни, че е готова да защити кандидатурата си за седалище на Европейския орган по труда.” – каза още кандидатът за евродепутат.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *